Web.config şifreleme VS2010

Herkesin pek bilmediği ama yüksek güvenlikli siteler oluşturduğunuzda işinize yarayacak ve bir konuyu sizlere anlatacağım. Bu konuda yardımlarından dolayı Mahir abi ve Gökhan’ a teşekkürler.

Bu işlemi yapabilmeniz için ilgili IIS sunucuda muhakkak .Net 2010 kurulmalı yada Visual Stdio Command Prompt’u çalıştırabilmeniz için aşağıdaki adımları takip edip ilgili eklentiyi kurduktan sonra ayarlama yapıp çalıştırmanız yeterlidir.

Bu arada ben belirteyim biz .Net 2010′ u kurmayı tercih ettik.

Kaynaklarda anlatılan bilgileri türkçeye çevirdiğimde, aslında Visual Stdio Command Prompt’ un standart bir cmd komutu olduğu aradaki farkı .Net 2010 kurulurken kurulan bazı eklentilerin sağladığı yazıyor. VS Command Prompt “vcvarsall.bat” isimli bir dosyanın çalıştırılması ile açılan ekran olduğu bahsediliyor. İngilizce kaynağına ulaşmak isteyenler buraya tıklayabilir. Eklenti olarak VSCP(Visual Stdio Command Prompt) çalıştırabilmemiz için buraya tıklayarak indireceğiniz “VS c++ Express 2010” u kurmanız gerekli. Kurulum işlemlerinden sonra şu şekilde ilerliyoruz;

  1. Tools >> External Tools” seçeneğini Visual Studio’ dan açın. 
  2. Title yazan yere “Visual Studio Command &Prompt” yazın.
  3. Command kısmına “cmd.exe” yazın.
  4. Arguments yazan yere ” /k “\path\to\Microsoft Visual Studio 10.0\VC\vcvarsall.bat” ” yazın.
  5. Inital directory yazan yere “$(ProjectDir)” yazın.
  6. OK butonuna tıklayıp çıkın.

Bu işlemler sadece VSCP’ yi kurmak içindi şimdi sıra geldi gerçek işlemimizi yapmaya. Eğer .Net 2010 kurduysanız aşağıdaki resimden eğer yukarıdakini kurduysanız zaten yaptığınız işlem sonucu bir pencerenin açılması gerekecek.

Çıkan ekrana gizleme işlemini yapmak için şu komut yazılır : “aspnet_regiis.exe -pef “connectionStrings” [uygulamanın IIS’deki fiziksel adresi]

Config dosyasına erişim iznini vermek içinde : “ aspnet_regiis.exe -pa “NetFrameWorkConfigurationKey” “NT Authority\Network Service” ” komutu yazılır.

Etiket(ler): , , .Yer işareti koy Kalıcı Bağlantı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir