Chia Coin Kazım Stratejileri – Temel Kuyruk Tanımlamayla İlerleme

Chia ile ilgilenmeye başladıktan sonra önemli olanın ne olduğunu anlamaya çalıştım. Önemli olan büyük kapasiteli diskler mi? Aynı anda bir sürü kazım işlemi yapabilecek kapasitede makineler mi? Önemli olan ne idi?

Chia coin ile ilgili GitHub dokümanlarını okudum. Gerçi bazılarının tarihi biraz geçmeye başlasa da her zaman projelerin dokümanlarını okumak yararlıdır. Size zaman kaybı gibi gelebilir fakat sizin yakaladığınız bir ayrıntı ilerde sizin öne geçmenizi de sağlayabilir. Bu arada yukarıda sorduğum sorunun cevabı “t” anında üretebildiğiniz kadar plot üretmek.

Şimdi gelelim şu “t” anına yani anlık zamana chia coinin en sıkıcı ve belkide sinir edici tarafı diğer madencilik sistemlerine göre önce bir havuz oluşturmak ardından bu havuzlar içinde işlem yapıp coin kazanmak. Oysaki tüm Ekran kartı ve ASIC madenciliğin temelinde “t” anında daha çok işlem yapıp kazanmak yatıyor. Yani bu alışılan madenciliğe biraz ters.

Ben bu yazımda sizlere en temel ve en kolay, yeri sınırlı arkadaşlar için kuyruk yönteminden bahsedeceğim. Bu sayede siz diskinizin kapasitesi kadar bir işlem hacmi tanımlayıp sonrasında da içeriğin tek tek oluşmasını izleyeceksiniz. Bu yöntemin tek dezavantajı “t” anında sadece bir adet işlem yapabiliyor olması. Plot tanımlama ekranını açtığınızda sizi aşağıdaki gibi bir resim karşılayacak.

Burada önemli olan alanları daire içine alıp ok ile işaretledim. Öncelikle ok ile işaretlediğim kısımda plot oluşturma mantığını bu esasa bağlı olarak yapacağımız için seçeneğin seçili olması önemli. Diğer taraftan plotların nihai olarak kalacakları yeri göz önüne aldığınızda kaç adet oraya sığacağını hesap ettiyseniz yada deneme yapmak istiyorsanız bu “Plot Sayısı” kısmını o adede getirmeniz gerekiyor.

İşte burada ve diğer stratejilerimizde önem arz edecek olan kısım “Gelişmiş Seçenekleri Göster” bu ifadeyi tıklayıp aşağı doğru çıkan seçenekleri açtığımızda görünüm aşağıdaki gibi olacak.

Şimdi burada biz Türk içerik üreticilerin yapmış olduğu çok büyük bir hata var. Gerçi burada bu işi duyup araştırmadan yapan insanların sadece video çektim diyerek yapmış olduğu hatalı aktarımlar yoğunlukta. Bu kısımdaki ayarlar siz her bir adet plot oluşturduğunuzda kullanılacak olan ayarlardır. İzninizle bir önceki yazdıklarımı tekrarlamak istiyorum; siz her bir plot oluşturduğunuzda kullanılacak olan ayarlardır. Şimdi bunu neden bu kadar çok vurguladım. Çünkü çoğu insan videolarında bu kısmın önemini anlatmadan böyle böyle yapın dokunmayın diyerek geçiyor. Oysaki bu kısımda yapacağınız ayarlar sizi hızlandıracak yada yavaşlatacak.

Eğer kapasiteniz sınırlı ve işlemciniz 4 core bir işlemci ise hatta birde 2010 öncesi bir işlemci ise o zaman ilk önce “Bitfield arazi oluşturmayı kapat” seçeneğini seçmelisiniz. Sonra “Sıra adı” alanındaki değeri bana göre daha mantıklı bir değer ile değiştirmeniz daha iyi olacaktır. Ayrıca bir sonraki yazımızda buraya yazacağınız değerin öneminden işlemlerimizi nasıl etkileyeceğinden de bahsedeceğim. “İş Parçacığı Sayısı” kısmı işlem yapılırken işlemcinizin kaç adedini bu işe tahsis edeceğinizi belirttiğiniz yer. 4 core bir işlemci için 2 yeterli, zaten en azda sistem sizden 2 değerini bekliyor. “En fazla RAM kullanımı” işlem yapılırken bu işe atayabileceğiniz RAM miktarıdır. Makinenizin sahip olduğu miktara göre arttırım yapabilirsiniz.

Bu aşamadan sonra hemen altta yer alan “Geçici Konum Seç” seçeneğinden internetten inen içeriğin geçici olarak kayıt edileceği alanı ve onun altında yer alan “Son Konum Belirle” seçeneği de süresiz olarak içeriğin kalacağı alanı seçmeniz gerekiyor. Tüm işlem bu kadar şimdi “PLOT OLUŞTUR” butonuna rahatlıkla tıklayabilirsiniz. 🙂

Etiket(ler): , .Yer işareti koy Kalıcı Bağlantı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir