Chia Coin Kazım Gerçeği

Öncelikle herkese merhabalar şuanda tam olarak nasıl olduğunu bilmese de sağdan soldan bir duyum alan ve az yada çok sermayesi olan bir sürü kişi bu işi denemeye çalışıyor. Herkes bir ay sonra elde edeceği paraları düşünüyor ama gerçekten bir ay sonra bu parayı elde etmek mümkün mü?

Kullandınız yada kullanmadınız belki de bu işi araştırırken zaten bulduğunuz Chia Coin hesaplama sitesi mevcut. Keza aşağıda da siteye ait görüntüsünü görebiliyorsunuz.

Eskiden 10TiB’lık bir alan için 1 XCH coin elde etme olasılığınız(süreniz) 1 ay idi. Fakat dünya genelinde bir çok insanın bu işe girişmesi ve her geçen gün artan plot sayıları yazının yazıldığı bugünlerde sizin de göreceğiniz gibi bu süreyi uzattı. Hazır yeri gelmişken yanlış anlaşılan bir noktaya değinmek istiyorum. Gördüğünüz gibi 10TB yazmadım 10TiB yazdım. Hemen hemen bilgisayar kullanan herkesin bildiği gibi siz 10TB’lık bir disk alırsınız ama kullanım alanı atılan formata bağlı olarak değişir. Asla 10TB’lık bir diski 10TB olarak göremezsiniz. Peki neden?

Bu vereceğim örneği yaşları benim gibi ileri olanlar hatırlarlar. Eskiden bakkallar vardı. Hatta çoğu kişi bakkaldan ihtiyaçlarını alır nakti olmadığı için deftere yazdırır ve ay başında maaşı alınca da gider borcunu kapatırdı. Belki örneğim tam olmadı ama birazda eskiyi yad edelim dedim. Disk’lere gelecek olursak disklerde tıpkı bakkalın tuttuğu defter gibi hangi veri nereye yazılmış, yeni veri gelince nereye yazılacak bunun bir kaydını üzerlerinde tutarlar. Bu sebeptendir ki sizde bir diski tam kapasite kullanamazsınız. O zaman 10TiB’lik yani 101 plot’ luk bir çiflik kurmak için 101×101.4GB = 10,241TB’ lık bir alan lazım oda takriben 12TB’lık bir disk demek. Şimdi sizlere burada işin maliyet kısmından bahsetmeyeceğim ama gerçekte ihtiyaç duyacağınız üretim alanını ve onun karşılığında bir Chia coin kazanmak için gereken süreyi gözler önüne sermek istedim.

İşte tamda bu noktada atlanan acı bir gerçek daha var plot oluşturma süreleri siz yaptığınız tüm hesapları ve kazancınızı oluşturulmuş olan plotlar üzerinden hesaplarken ekstradan daha plot oluşturmak için harcayacağınız Türkiye şartları ve geçici disk alanı için kullanılan diskin özelliği, işlemciniz ve ram özellikleri boyutları son olarak da internet hızınıza göre en erken 8 ile 24 saat aralığında bir süreye ihtiyacınız var. Aaaa yanlış anlamayın bu süre sadece 1 plot için gerekli olan bekleme süresi. Tüm bu işlemleri yapıp 101 plot’a ulaşıp 2 ay gibi bekledikten sonra 1 chia coin sizindir.

Şimdi hadi canım sende hiç birşey bilmiyorsun olur mu öyle şey dediğinizi duyar gibiyim. Bu noktada bende size; “Efendim sanırım siz yaptığınız kazımın solo yani tek başınıza şahsi olarak yapıldığının farkında değilsiniz” demek zorundayım.

Kıdemli madenciler bilir bu meseleyi. Fakat bilmeyen arkadaşlar için en özet anlatımı tüm yatırımınız ve yatırımınızın gücü ne ise katkınızda odur. Siz kendiniz kazanır kendiniz yersiniz. Kıdemli madenciler içinden “yaw vardır bir havuzu öyle şey mi olur” diyenler çıkacaktır. Evet bir havuz var ve Çin’de yarı ingilizce yarı çince havuzu biraz kandıraraktan üye olup mevcut kazım gücünüz oluşurken buradan da yararlanmanız mümkün ama tehlikesi de var. Benim bu konuda severek YouTube tarafında takip ettiğim “Burak Demiralp” arkadaşımızın buradan tıklayarak ulaşabileceğiniz bu konuda bir vidyosu mevcut. Sanırsamda Türkiyede bu işi başaran ilk kişi. Bu yöntemi yaparsınız yada yapmazsınız orası size kalmış. Fakat burada şöyle bir tehlike olduğunuda bilin Çinde yer alan Hpool isimli havuza telefon numaranızı tanımlamanız gerekiyor. Fakat bu havuzdan atılan SMS’ler operatörler arası anlaşmalar yada Türk operatör yapısını Hpool kullanmadığı için telefonlarınıza gelmiyor. 🙁 İşte bu noktada Burak arkadaşımızın bahsettiği yöntem ile havuzu kandırıyoruz. Bu işlem ilerde sorun oluşturul mu, tam çekim anında kandırdığımız operatörde sıkıntı çıkarda SMS gelmez veya operatör tarafı tamamen gider mi bilinmez.

Peki çözüm ne? Kendimiz kazarsak anca tüm plotlar’ın oluşmasını beklememiz gerekecek havuza girmeye kalksak belki 1 ay yada 10 gün sonra çekim yapmaya çalıştığımızda SMS gelmeyecek ve kazançlar orada kalacak. O zaman çözüm yine kendimiz. Tanıdığınız bu işe giriş yapacak olan arkadaşlarınız ile tek bir hesap üzerinden işlem yapın. İşin mantığını kaçırmayın burada önemli olan bir “t” anında oluşturabildiğiniz kadar fazla plot oluşturup chia kazanmak. Ben şuanda bir arkadaşım ile ortak olarak onunda makinesini kontrol ederek ayrıca ek bir eski makine daha kurup plot oluşturuyorum. Unutmayın bir ata sözümüzü; “Birlikten Kuvvet Doğar.

Etiket(ler): , .Yer işareti koy Kalıcı Bağlantı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir